Ce se întâmplă în ziua intervenției?

Tratament FemtoLasik

Tratament FemtoLasikÎnaintea intervenției pacientul primește un calmant ușor, anestezia se face prin picături topicale, iar pleoapele sunt dezinfectate. Atât pregătirile cât și intervenția este nedureroasă. În timpul realizării flapului se poate simți o presiune în ochi și se aude și sunetul laserului.

 

Intervenția are două etape:

 

Etapa 1: Pacientul se întinde comod pe masa de operație. Prima dată se realizează flapul cu ajutorul laserului femtosecundumos, iar după acesta, cu laserul excimer, urmează tratarea dioptriilor.

 

Etapa 2: Flapul se reîntinde la locul lui. Vederea se îmbunătățește imediat. În ziua intervenției încă poate fi încețosată, dar de regulă pe a doua zi vederea devine clară, pacientul vede bine.

 

În mod normal după intervenție nu apar dureri. Picăturile postoperatorii prescrise trebuie administrate, dar de regulă durata acesteia este mult mai scăzută față de intervenția PRK. A doua zi și la o săptămână după intervenție se revine la control. În prima jumătate de an postoperator sunt indicate încă una sau două controale. Totodată timp de 2-3 luni, ochii trebuie feriți de razele UV, astfel în aer liber se recomandă folosirea ochelarilor de soare cu protecție UV și este interzisă utilizarea aparatelor de bronzat.

 

Tratamentul PRK

Tratamentul PRKÎnaintea intervenției se administrează un calmant ușor, după care anestezia se face cu picături topicale. Operația este nedureroasă.

 

Cum se desfășoară intervenția?

 

Pasul 1: Primul pas este fotoablația țesutului cornean anterior în zona optică, după care se realizează tratamentul cu laser de câteva secunde.

 

Pasul 2: În urma acestuia așezăm pe ochi o lentilă moale terapeutică, pentru o durată de cca.3 zile.

 

În intervalul de 24 – 72 de ore postoperator, se va percepe o durere ușoară și senzație de corp străin. Această senzație neplăcută se poate ameliora cu administrarea medicamentelor antialgice. Epitelizarea se finalizează în 3-5 zile, senzațiile neplăcute dispar. Vederea imediat după tratament se îmbunătățește, în schimb poate fluctua în funcție de dioptrie. Claritatea se definitivează în interval de 1-4 săptămâni. Câteva luni postoperator se indică administrarea picăturilor de ochi și repetarea controalelor la anumite intervale. Este extrem de importantă protejarea ochilor față de razele UV, timp de 6 luni, astfel în aer liber este necesară folosirea unui ochelar de soare cu filtru UV. Saloanele de bronzare se evit obligatoriu timp de 6 luni.

 

înapoi

Servicii importante
Recepție – Centru dispecerat
Aici au loc programările consultaţiilor de specialitate, tratamente şi operaţii. Pacienții sunt acompaniați de la recepție către sala de investigații sau de intervenții chirurgicale de către o însoțitoare. Dacă pacientul solicită, atunci îi putem rezerva o cameră de hotel la preț avantajos. Cheltuielile de îngrijire medicală se vor achita la recepție, în RON sau EURO, în numerar sau cu un card bancar. Pe toată suprafața clinicii siguranţa este asigurată de un serviciu de pază și protecție de 24 ore.
Îngrijirea ambulatorie
Intervenție chirurgicală de o zi – One day surgery
Oftalmologie pediatrică
Solicită programare

captcha

Cea mai modernă tehnologie în slujba sănătății Dvs
O echipă de medici din Ungaria, recunoscuţi la nivel international și aparatură ultramodernă stau la dispoziţia dvs.