Mi történik a műtét napján?

FemtoLasik (lebenyes) kezelés

femtolasik-lebenyes-kezeles-utanMűtét előtt enyhe nyugtató tablettát adunk, az érzéstelenítés szemcseppekkel történik, a szemhéjakat fertőtlenítő oldattal töröljük át. Az előkészítés és a műtét is teljesen fájdalommentes. A lebenykészítés során nyomást érezhet a szemében és amíg zajlik a kezelés, a lézerkészülék hangját hallja.

 

A műtét két lépésből áll:

 

1. lépés: A páciens a műtőágyon kényelmesen elhelyezkedik. Először a lebenyt készítjük el a femtosecundumos lézerkészülék segítségével, majd az excimer lézerkészülékkel megtörténik a dioptriák kezelése

 

2. lépés: Végül a lebenyt visszasimítjuk a helyére. A látás rögtön javul, a műtét napján még kissé homályosabb lehet, másnapra már többnyire tisztán, jól lát a páciens.

 

Fájdalom nem várható a műtét után. Műtét után az előírt szemcseppeket szükséges használni, melyek általában jóval rövidebb ideig kellenek mint a PRK kezelés után. A műtét másnapján és egy hét múlva kontrollra kell jönni, ezen kívül még egy-két ellenőrzés szükséges fél éven belül. Az UV védelemre is 2-3 hónapig kell ügyelni, ez alatt az idő alatt szabadban napszemüveget kell viselni, szoláriumba nem lehet menni.

 

Felszíni (cPRK) kezelés

felszini-cprk-kezeles-utanMűtét előtt enyhe nyugtató tablettát adunk, az érzéstelenítés szemcseppekkel történik, a műtét teljesen fájdalommentes.

 

A műtét menete:

 

1. lépés: A műtét első lépéseként eltávolítjuk a szaruhártya legfelső rétegét, a hámréteget, majd ezt követi a néhány másodperces lézeres kezelés.

 

2. lépés: Ezt követően egy terápiás lágy kontaktlencsét helyezünk a szemre kb. 3 napra.

 

Enyhe fájdalom- és idegentest érzés tapasztalható a műtét utáni 24-72 órában. Ez a kellemetlen érzés fájdalomcsillapító gyógyszerekkel enyhíthető. A hámosodás általában 3-5 nap alatt befejeződik, a panaszok megszűnnek. A látás a kezelést követően rögtön javul, de dioptriától függően még ingadozó lehet, 1-4 hét alatt tisztul ki teljesen. A műtét után néhány hónapig szemcseppeket kell használni és bizonyos időnként ellenőrzére kell jönni. Nagyon fontos, hogy a műtét után 6 hónapig óvni kell a szemet az UV sugaraktól, ezért szabadban tartózkodáskor UV szűrős napszemüveg viselése szükséges. Szoláriumba 6 hónapig nem lehet menni.

 

vissza

Kiemelt szolgáltatásaink
Recepció – Diszpécser központ
A szakorvosi és műszeres vizsgálatok, a kezelések és a műtétek előjegyzése itt történik. A betegeket a vizsgálatokra, illetve a műtétre a recepciótól hostess kíséri. Ha a beteg igényli, akkor kedvezményes áron szállodai szobát foglalunk. Az ellátás költségét a recepciónál kell befizetni RON-ban vagy EUR-ban, készpénzben vagy bankkártyával. A klinika egész területén 24 órás őrszolgálat gondoskodik a biztonságról.
Ambulancia
Egynapos műtéti ellátás – One day surgery
Babaszemészet - Gyermekszemészet
Időpontkérés

captcha

Minden eszközünk az Ön egészségének szolgálatába
Nemzetközileg elismert magyarországi orvoscsoport, a legkiválóbb eszközök és gépek állnak az Ön rendelkezésére.