Comparația tratamentelor cu laser

Comparația tratamentelor cu laser

Comparația tratamentelor cu laser

Pe internet tratamentele oftalmologice cu laser se regăsesc sub diferite denumiri. Datorită acestui fenomen, este greu să decidem care ar fi intervenția care ni s-ar potrivi. În realitate, dacă analizăm posibilitățile cu excluderea diferitelor denumiri create cu scop de reclamă, există două tipuri de intervenții cu laser.

 

Care este diferența dintre operațiile cu laser? Care este mai bună, sau oare e mai bună careva?

Tehnicile de tratament diferă între ele prin segmentul corneei pe care se efectuează intervenția cu laser. Astfel distingem două categorii mari, în cadrul cărora – denumiri de fantezii – nu există diferențe semnificative. Chiar și denumirea IntraLasik este o denumire de fantezie, care cuprinde atât tratamentul superficial cât și intervenția prin realizarea flapului. Absolut nu diferă de intervențiile efectuate la alte clinici oftalmologice.

 

 • Tratamente prin realizarea flapului
   LASIK, FemtoLasik (IntraLasik), Opti-LASIK
 • Tratamente superficiale
   PRK, cPRK, LASEK, EPI-LASIK

 

Avantajul intervenției prin realizarea flapului este că vindecarea este rapidă și nedureroasă, chiar din a doua zi a operației putem obține acuitatea vizuală așteptată. Realizarea flapului se poate face prin două metode: cu ajutorul unui bisturiu vibrant, așa numit microkeratom, sau cu laserul femtosecundumos. S-a dovedit clinic, că intervenția prin realizarea flapului cu laser – intervenția FemtoLasik este mult mai precisă și mai sigură decât LASIK-ul obișnuit.

 

Intervenție ieftină sau mai scumpă?

Intervențiile cu laser pentru îmbunătățirea vederii se regăsesc la diferite prețuri pe intrenet. Asupra căror criterii să alegem?

 

Intervențiile superficiale – PRK, LASEK, EPI-LASIK – sunt mai ieftine. Denumirea EPI-LASIK poate să ducă în eroare, deoarece denumirea seamănă cu intervenția prin realizarea flapului, astfel mulți le încurcă, deși EPI-LASIK -ul este la fel o intervenție pe suprafața superficială ca PRK-ul.

 

Tratamentul efectuat cu două lasere, cel mai modern aparat FEMTO-LASIK (sau pe altă denumire INTRALASIK) este mult mai costisitor, deoarece cele două aparate de laser sunt foarte scumpe, totodată necesită folosirea materialelor și instrumentelor absolut sterile. Pacientul contra unui cost mai ridicat, beneficiază de tratamentul cel mai modern și mai sigur din lume.

 

Cu ajutorul tabelului de mai jos, puteți compara diferențele dintre tratamente:

 

Tratamente cu laser pentru îmbunătățirea vederii Intervenție cu două lasere, prin realizarea flapului cornean (Femto-LASIK, IntraLASIK) Intervenție superficială cu un singur laser (Epi-LASIK, PRK, LASEK) Intervenție cu un singur laser, prin realizarea flapului cornean (Opti-LASIK)
Esența intervenției Esența tratamentului cu realizarea flapului de protecție, este tratarea cu laser al stratului intern al corneei, care se află la o adâncime de 100 – 130 microni. Realizarea flapului (lamboului) cornean se face cu ajutorul laserului femtosecundumos, după care dioptriile sunt tratate cu un alt laser, numit laser excimer, în urma căreia flapul se așează la loc. După îndepărtarea epidermei corneei, intervenția cu laser se face în stratul superficial al corneei. Denumirea intervenției diferă în funcție de tehnica folosită pentru îndepărtarea stratului superficial. Realizarea flapului se face cu bistoriul vibrant sau așa numitul microkeratom, astfel realizarea flapului este mai puțin precisă, față de tratamentul cu laser.
Avantaje Deoarece flapul se reașează rapid și cu exactitate la locul lui, tratamentul este absolut nedureros, și obținerea rezultatelor este imediată. Datorită realizării flapului cu laser, nu apar complicații în timpul intervenției.. Este metoda cea mai mai veche, bazată pe mii de intervenții realizate. Este varianta perfectă pentru cei care datorită corneei prea subțiri nu corespund criteriilor pentru intervenția FEMTO. Datorită realizarii flapului nu apar dureri și timp de vindecare.
Dezavantaje În primele săptămâni poate să apară uscăciunea ochilor. Necesită atenție sporită, este interzisă frecarea ochilor. Timp de vindecare mai neplăcut și mai îndelugat. Perioada de vindecare este de cca. 1-4 săptămâni, în care se atinge acuitatea vizuală optimă. Realizarea flapuui este mai puțin precis, iar la această metodă cu bisturiu, rar, dar pot apărea complicații în timpul operației.
Durata intervenției 30 minute 20 minute 30 minute
Dureri postoperatorii Nu există În primele zile se poate sesiza fotofobie și senzații de înțepături. Nu există
Claritatea vederii 1 zi 1-4 săptămâni 1 zi
Tratament postoperator Administrarea picăturilor de ochi cu steroizi, doar căteva săptămâni, ochelari de soare cu filtru UV timp de 3 luni. Administrarea picăturilor de ochi cu steroizi timp de 3-6 luni, ochelari de soare cu filtru UV timp de 6 luni. Administrarea picăturilor de ochi cu steroizi, timp de 3-4 săptămâni, ochelari de soare cu filtru UV timp de 3 luni.

 

înapoi

Servicii importante
Recepție – Centru dispecerat
Aici au loc programările consultaţiilor de specialitate, tratamente şi operaţii. Pacienții sunt acompaniați de la recepție către sala de investigații sau de intervenții chirurgicale de către o însoțitoare. Dacă pacientul solicită, atunci îi putem rezerva o cameră de hotel la preț avantajos. Cheltuielile de îngrijire medicală se vor achita la recepție, în RON sau EURO, în numerar sau cu un card bancar. Pe toată suprafața clinicii siguranţa este asigurată de un serviciu de pază și protecție de 24 ore.
Îngrijirea ambulatorie
Intervenție chirurgicală de o zi – One day surgery
Oftalmologie pediatrică
Solicită programare

captcha

Cea mai modernă tehnologie în slujba sănătății Dvs
O echipă de medici din Ungaria, recunoscuţi la nivel international și aparatură ultramodernă stau la dispoziţia dvs.