Lézerkezelések összehasonlítása

Lézerkezelések összehasonlítása

Lézerkezelések összehasonlítása

A látásjavító lézerkezelések sokféle elnevezés alatt találhatóak meg az interneten. A különböző elnevezések, fantázianevek miatt nehéz eligazodni, hogy milyen műtétre is vállalkozzunk. A valóságban, ha a reklámértékű elnevezések nélkül vizsgáljuk a kérdést, két féle műtéti technika létezik.

 

Mi a különbség a lézeres szemműtétek között? Melyik jobb, jobb-e valamelyik?

A kezelési technikák abban különböznek egymástól, hogy a szaruhártya mely részén, mely rétegében végezzük el a lézeres kezelést. Ezek alapján két fő csoportot különböztetünk meg, melyeken belüli nevek – fantázia nevek – tekintetében már nincs lényeges különbség. Az IntraLasik is egy fantázianév, mely magában foglalja mind a felszíni, mind a lebenyképzéssel járó kezeléseket. Semmiben nem különbözik más szemklinikákon végzett, ugyanilyen típusú műtétektől.

 

 • Lebenyes kezelések
   LASIK, FemtoLasik (IntraLasik), Opti-LASIK

 • Felszíni kezelések
   PRK, cPRK, LASEK, EPI-LASIK

 

A lebenyes kezelések nagy előnye, hogy a gyógyulás rendkívül gyors és fájdalommentes, akár már a műtét másnapján elérhető a kívánt látásélesség. A lebeny kialakítása két különböző módszerrel történhet: egy speciális rezgő késsel, a mikrokeratómmal, vagy femtosecundumos lézerrel. Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a lézeres lebenyképzéses műtét – a FemtoLasik – pontosabb és jóval biztonságosabb műtét, mint a hagyományos LASIK.

 

Olcsó, vagy drága szemműtét?

A látásjavító lézerkezelések sokféle áron találhatóak meg az interneten. Hogyan, mi alapján válasszon az ember?

 

A felszíni lézerkezelések -a PRK, LASEK, EPI-LASIK kezelések – olcsóbbak. Az EPI-LASiK megtévesztő név, a lebenyes kezeléshez hasonló neve miatt sokan összekeverik vele, pedig az EPI-LASiK ugyanúgy felszíni lézerkezelés, mint a PRK.

 

A két lézerrel történő, legmodernebb FEMTO-LASIK (más nevén INTRALASIK) kezelés jóval drágább a felszínieknél, mert két igen költséges lézerkészülék, valamint teljes sterilitást biztosító anyagok, eszközök szükségesek hozzá. A páciens a magasabb összegért, a ma a világon elérhető legkorszerűbb és legbiztonságosabb műtétet kapja.

 

Az alábbi táblázat segítségével Ön is összehasonlíthatja a kezelések közötti különbségeket:

 

Látásjavító lézerkezelések: Kétlézeres lebenyes eljárás (Femto-LASIK, IntraLASIK) Egylézeres, felszíni eljárás (Epi-LASIK, PRK, LASEK) Egylézeres, lebenyes eljárás (Opti-LASIK)
Eljárás lényege A védőlebeny képzésével járó eljárás lényege, hogy a lézeres kezelés a szaruhártya szövetének belsejében, a felszínhez képest 100-130 mikron mélységben történik. A lebeny kialakítása az ún. femtosecundumos lézerrel történik, utána a dioptriákat egy másik lézerrel, az ún. excimer lézerrel kezeljük, majd a lebenyt visszahajtjuk. A lézeres kezelés a szaruhártya hámrétegének eltávolítása után a szaruhártya felszínén történik. Attól függ a kezelés elnevezése, hogy a hámot mivel távolítják el a lézerkezelés előtt. A lebeny kialakítása rezgőkéssel, vagy más néven mikrokeratómmal történik, ezért a lebenyképzés kevésbé kiszámítható, szemben a pontos, lézeres lebenykészítéssel.
Előnyök Mivel a lebeny gyorsan és tökéletesen visszailleszkedik a helyére, a kezelés teljes mértékben fájdalommentes, és azonnali javulást eredményez. A pontos, lézeres lebenyképzésnek köszönhetően nincsenek műtét alatti szövődmények. A legrégebb óta alkalmazott eljárás, több ezer műtét tapasztalatával. Tökéletes megoldás azoknak, akik a vékony szaruhártya miatt nem alkalmasak a FEMTO kezelésre A lebenyképzés miatt nincs fájdalom és gyógyulási idő
Hátrányok Az első pár hétben jelentkezhet szemszárazság. Fokozottabban odafigyelés szükséges, a szemet nem szabad dörzsölni. Kellemetlenebb és hosszabb gyógyulási idő. A látás 1-4 hét alatt lesz teljes. A lebenyképzés pontatlanabb, illetve a rezgőkéses módszernél ritkán, de előfordulhat műtét alatti komplikáció.
Műtét időtartama 30 perc 20 perc 30 perc
Műtét utáni fájdalom nincs fényérzékenység, szúró érzés jelentkezhet az első napokban nincs
Látás kitisztulása 1 nap 1-4 hét 1 nap
Utókezelés szteroidos szemcsep használata csupán pár hétig, UV szűrős napszemüveg 3 hónapig szteroidos szemcsepp használata 3-6 hónapig, UV szűrős napszemüveg 6 hónapig szteroidos szemcsepp használata 3-4 hétig, UV szűrős napszemüveg 3 hónapig

 

vissza

Kiemelt szolgáltatásaink
Recepció – Diszpécser központ
A szakorvosi és műszeres vizsgálatok, a kezelések és a műtétek előjegyzése itt történik. A betegeket a vizsgálatokra, illetve a műtétre a recepciótól hostess kíséri. Ha a beteg igényli, akkor kedvezményes áron szállodai szobát foglalunk. Az ellátás költségét a recepciónál kell befizetni RON-ban vagy EUR-ban, készpénzben vagy bankkártyával. A klinika egész területén 24 órás őrszolgálat gondoskodik a biztonságról.
Ambulancia
Egynapos műtéti ellátás – One day surgery
Babaszemészet - Gyermekszemészet
A világ legmodernebb lézerkészüléke
Időpontkérés

captcha

Minden eszközünk az Ön egészségének szolgálatába
Nemzetközileg elismert magyarországi orvoscsoport, a legkiválóbb eszközök és gépek állnak az Ön rendelkezésére.