Îmbunătățirea vederii prin terapie cu laser

Prezentarea operațiilor oftalmologice cu laser
FemtoLasik és cPRK lézeres szemműtétek részletesen

Îmbunătățirea vederii prin terapie cu laser

Prezentarea operațiilor oftalmologice cu laser

În lume există doar două tipuri de operații oftalmologice cu lasercel pentru tratamentele la nivel superficial – prin chirurgia cu PRK – și tratamentul prin chirurgia refractivă – cunoscut sub denumirea FemtoLasik – în funcție de aparatul laser folosit. Tratamentul chirurgical cu laser excimer – adică modificarea dioptriei, puterii de refracție a corneei – se întâmplă identic în cazul fiecărei tip de tratament. Cel mai nou, cea mai modernă tehnologie, este tratamentul numit FemtoLasik, care ocupă 70% din tratamentele chirurgicale cu laser realizate la nivel mondial.

 

Tratamentul corneei cu două lasere (tratamentul FemtoLasik)

 • Vedere clară imediată prin tehnologia cea mai modernă
 • Tehnologie rapidă, sigură, calculată și precisă
 • Chiar din ziua următoare se poate lucra
 • Vindecare fără dureri

 

Tratamentul FemtoLasik este un tratament cornean, avantajul căruia este vindecarea rapidă și nedureroasă, chiar din a doua zi postoperatorie se poate obține nivelul dorit al clarității de vedere. . Realizarea flapului (lamboului) cornean se face cu ajutorul laserului femtosecundumos, care, dovedit clinic, este mult mai precis și mai sigur decât celelalte tehnici de tratament.

 

Tratamentul superficial cu un singur laser (intervenția PRK)

 • Intervenție sigură
 • Vindecare neplăcută și mai îndelungată

 

Tratamentul PRK este cea mai sigură și cea mai veche metodă folosită în lume, bazată pe milioane de intervenții efectuate.Intervenția este rapidă și nedureroasă, aparatul laser de ultimă generație la câte două secunde corectează câte o dioptrie. Datorită duratei reduse al intervenției și suprafeței pregătite în mod foarte precis și nivelat, se reduce durata de vindecare, astfel se obțin rezultate mult mai bune și precise. Ca urmare chiar fără alte intervenții putem obține o vedere mult mai bună, decât înaine cu ochelari sau lentile de contact.

 

Intervenții cu laser pentru imbunătățirea vederii: Tratamentul Femto-LASIK cu două lasere (tratament IntraLASIK sau Ochi de vultur) Tratament PRK cu un singur laser
Esența tehnicii Esența intervenției cu realizarea flapului de protecție, este tratarea cu laser al stratului intern al corneei, care se află la o adâncime de 100 – 130 microni. Realizarea flapului (lamboului) cornean se face cu ajutorul laserului femtosecundumos, după care dioptriile sunt tratate cu un alt laser, numit laser excimer, în urma căreia flapul se reîntinde la loc. Intervenția cu laser se face pe stratul superficial al corneei.
Avantaje Deoarece flapul se reașează rapid și perfect la locul lui, intervenția este absolut nedureroasă și se obțin rezultate imediate. Datorită realizării flapului cornean cu ajutorul laserului, nu apar complicații în timpul intervenției. Este cea mai veche metodă folosită, bazată pe milioane de intervenții efectuate. Este varianta perfectă pentru cei care datorită corneei prea subțiri, nu se potrivesc pentru operația FEMTO.
Durata intervenției 30 minute 20 minute
Dureri postoperatorii Nu sunt fotofobie, în primele zile pot să apară senzații de usturime
Apariția clarității vederii După 1 zi Între 1-4 săptămâni
Tratamente postoperatorii picături pentru ochi cu steroizi doar pe o durată de câteva săptămâni, ochelari cu filtru UV timp de 3 luni picături pentru ochi cu steroizi timp de 3-6 luni, ochelari de soare cu filtru UV timp de 6 luni

 

Toate tratamentele noastre cu laser sunt personalizate

Pe parcursul dezvoltării corecției de vedere prin tratamentul cu laser, în ultimii 20 de ani s-a manifestat o direcție de adaptare cât mai personalizată a tratamentului la forma unică și particularitățile corneei pacientului.

În momentul de față există trei tipuri de intervenții personalizate. În urma investigației nedureroase de 1,5 ore se stabilește care dintre metode aduce rezultatele cele mai optime în cazul Dumneavoastră.

 

1. Tratamente individualizate Wavefront:
Acest profil de laserterapie se adaptează la particularitățile curburilor corneei, astfel forma finală al acesteia va fi foarte asemănătoare cu cea originală, înaintea intervenției.  Avantajul: acuitate vizuală mai bună, în întuneric nu mai apar lumini deranjante în jurul lămpilor.

 

2. Laserterapia Q – Custom
Programul ia în considerare forma individuală a corneei, în așa fel încât să obținem imagistica optică cea mai potrivită. Prin modificarea aberațiilor de ordin superior în cazul pacienților corăspunzători, se pot obține îmbunătățiri și în capacitatea de citire. Avantajul: asemănător cu tratamentul optimizat wavefront, îmbunătățește contrastul și diminuă luminile deranjante din jurul lămpilor.

 

3. Laserterapie cu comandă topografică T-CAT:
Metodă folosită în cazul corneelor vindecate cu denivelări și în cazul laserterapiilor repetate, care rectifică forma corneei și elimină aberațiile de ordin superior.

 

Cel mai rapid instrument de laser din lume:

Cel mai rapid instrument de laser din lume:

Wavelight Allegretto EyeQ:  datorită tehnologiei laser nemțești avansate de la Wavelight, se pot obține calități de vedere din ce în ce mai bune. Această dezvoltare face posibil ca fiecare pacient în parte să fie tratat conform parametrilor corneei pe care le are.

 

Wavelight FS200:  în cazul intervențiilor FemtoLasic flapul este realizat cu acest laser, care în momentul de față este cel mai rapid laser din lume. Sunt suficiente doar șase secunde pentru realizarea flapului, astfel ochii sunt mult mai protejați decât în cazul altor lasere.

 

De ce este importantă calitatea aparatului de laser?
Cu cât intervenția cu laser este mai rapidă și mai precisă, rezultatele sunt mai bune. Acesta nu se reflectă doar în numărul dioptriilor, ci și calitatea vederii va fi mai bună. Se poate obține o acuitate vizuală mai bună și totodată și luminile deranjate din jurul lămpilor vor fi mai reduse în cazul tratamentelor cu aceste instrumente de laser. Laserele folosite în prezent, modifică din loc-in-loc suprafața corneei. Detectorul de mișcare al ochilor asigură ca în timpul intervenției dacă ochiul se mișcă, fasciculul laserului se mișcă împreună du acesta, astfel se asigură ca tratamentul mereu se face la locul potrivit.

 

înapoi

Servicii importante
Recepție – Centru dispecerat
Aici au loc programările consultaţiilor de specialitate, tratamente şi operaţii. Pacienții sunt acompaniați de la recepție către sala de investigații sau de intervenții chirurgicale de către o însoțitoare. Dacă pacientul solicită, atunci îi putem rezerva o cameră de hotel la preț avantajos. Cheltuielile de îngrijire medicală se vor achita la recepție, în RON sau EURO, în numerar sau cu un card bancar. Pe toată suprafața clinicii siguranţa este asigurată de un serviciu de pază și protecție de 24 ore.
Îngrijirea ambulatorie
Intervenție chirurgicală de o zi – One day surgery
Oftalmologie pediatrică
Solicită programare

captcha

Cea mai modernă tehnologie în slujba sănătății Dvs
O echipă de medici din Ungaria, recunoscuţi la nivel international și aparatură ultramodernă stau la dispoziţia dvs.