Látásjavító lézerkezelések

Lézeres szemműtétek bemutatása
FemtoLasik és cPRK lézeres szemműtétek részletesen

Látásjavító lézerkezelések

Lézeres szemműtétek bemutatása

A lézeres szemműtéteknek két típusa létezik a világon: a felszíni kezelések – mint például a PRK – és a felszín alatti lebenykészítéses kezelések– ismertebb nevén FemtoLasik – az alkalmazott lézerkészüléktől függően. Az excimer lézerkezelés – vagyis a szaruhártya törőerejének, dioptriájának megváltoztatása – mindegyik módszernél ugyanúgy történik. A legújabb, legmodernebb technológia az ún. FemtoLasik, melyet a lézeres kezelések közül világszerte már 70%-os arányban végeznek.

 

Kétlézeres lebenyes kezelés (FemtoLasik kezelés)

 • Azonnali éleslátás a legmodernebb technológiával
 • Gyors, biztonságos, kiszámítható és pontos eljárás
 • Akár már másnap dolgozhat
 • Fájdalommentes gyógyulási idő

 

A FemtoLasik kezelés egy lebenyes kezelés, melynek nagy előnye, hogy a gyógyulás rendkívül gyors és fájdalommentes, akár már a műtét másnapján elérhető a kívánt látásélesség. A lebeny kialakítása femtosecundumos lézerrel történik, aminek a többi eljáráshoz viszonyított jóval nagyobb biztonságát és pontosságát klinikai vizsgálatok is bizonyítják.

 

Egylézeres felszíni kezelés (PRK kezelés)

 • Biztonságos eljárás
 • Kellemetlen és hosszabb gyógyulási idő

 

A PRK kezelés az egyik legbiztonságosabb és legrégebb óta végzett eljárás a világon, több millió műtét tapasztalatával. A műtét gyors és fájdalommentes, a csúcstechnológiájú lézerkészülék 2 másodpercenként kezel egy dioptriát. A rövid kezelési idő és a nagyon pontosan, egyenletesen kialakított felszín eredményeként lerövidül a gyógyulási idő és jobb, pontosabb eredményeket érhetünk el. Így egyéb kiegészítő beavatkozások nélkül is jobb látás érhető el, mint előtte szemüveggel vagy kontaktlencsével.

 

Látásjavító lézerkezelések: Kétlézeres Femto-LASIK (IntraLASIK, vagy Sasszemkezelés) Egylézeres PRK
Eljárás lényege A védőlebeny képzésével járó eljárás lényege, hogy a lézeres kezelés a szaruhártya szövetének belsejében, a felszínhez képest 100-130 mikron mélységben történik. A lebeny kialakítása az ún. femtosecundumos lézerrel történik, utána a dioptriákat egy másik lézerrel, az ún. excimer lézerrel kezeljük, majd a lebenyt visszahajtjuk. A lézeres kezelés a szaruhártya hámrétegének eltávolítása után a szaruhártya felszínén történik.
Előnyök Mivel a lebeny gyorsan és tökéletesen visszailleszkedik a helyére, a kezelés teljes mértékben fájdalommentes, és azonnali javulást eredményez. A pontos, lézeres lebenyképzésnek köszönhetően nincsenek műtét alatti szövődmények. A legrégebb óta alkalmazott eljárás, több ezer műtét tapasztalatával. Tökéletes megoldás azoknak, akik a vékony szaruhártya miatt nem alkalmasak a FEMTO kezelésre
Műtét időtartama 30 perc 20 perc
Műtét utáni fájdalom nincs fényérzékenység, szúró érzés jelentkezhet az első napokban
Látás kitisztulása 1 nap 1-4 hét
Utókezelés szteroidos szemcsep használata csupán pár hétig, UV szűrős napszemüveg 3 hónapig szteroidos szemcsepp használata 3-6 hónapig, UV szűrős napszemüveg 6 hónapig

 

Minden lézerkezelésünk egyénre szabott

A lézeres látás korrekció fejlődése során az elmúlt 20 évben az a meghatározó irány alakult ki, hogy a kezelés minél inkább az adott páciens egyedi szaruhártya formájához, sajátosságaihoz igazodjon.

Jelenleg három lehetőség létezik a kezelés teljesen egyedivé tételére. A 1,5 órás fájdalommentes alkalmassági vizsgálat során derül ki, hogy az Ön számára melyik kezeléssel érhető el a tökéletes látásélesség.

1. Hullámfront optimalizált lézerkezelés:

Ez a lézerkezelési profil finoman igazodik a szaruhártya görbületi sajátosságaihoz, így a szaruhártya végleges alakja nagyon hasonló az eredeti, saját, nem operált  szaruhártya alakjához.  Előnye:Jobb kontrasztélesség, sötétben nincsenek zavaró fényudvarok a lámpák körül.

Custom- Q lézerkezelés:

A program a szaruhártya pontos, egyedi alakját veszi figyelembe úgy, hogy a lehető legjobb optikai képalkotást érjük el.  A magasabb rendű aberrációk változtatásával az arra alkalmas páciensek esetében az olvasóképesség is javítható. Előnye: Hasonlóan a hullámfront optimalizált lézerkezeléshez, javítja a kontrasztélességet és csökkenti a zavaró fényudvarokat éjszaka.

T-CAT topográfia vezérelt  lézerkezelés:

Egyenetlenül gyógyult  szaruhártyák esetén és ismételt lézerkezeléseknél alkalmazott módszer, mely helyreállítja a szaruhártya  alakját, megszünteti a magasabb rendű aberrációkat.

 

A világ leggyorsabb lézerkészüléke

a-vilag-leggyorsabb-lezerkeszuleke

Wavelight Allegretto EyeQ:  A német Wavelight lézertechnológiának köszönhetően egyre tökéletesebb látásminőség érhető el. Ez a fejlesztés lehetővé teszi, hogy minden egyes embert egyedileg, csak rá jellemző szaruhártya paramétereket figyelembe véve kezeljünk.

 

Wavelight FS200:  Femtolasik műtéteknél ezzel a lézerrel készítjük a lebenyt, mely jelenleg a világ leggyorsabb lézerkészüléke. Mindössze 6 másodperc szükséges a lebenykészítéshez, ezért sokkal kíméletesebb a szemnek, szemben más lézerkészülékekkel.

Miért fontos a lézerkészülék minősége?

Minél pontosabb és gyorsabb a lézerkezelés, annál jobb műtéti eredményre számíthatunk. Ez nemcsak a dioptria értéket jelenti, a látás minősége is jobb lesz. Jobb kontrasztélesség érhető el és a fényforrás körüli fényszóródás is kevésbé jelentkezik e kifinomult technikával dolgozó lézerkészülék segítségével. A ma használt lézerek pontról pontra alakítják át a szaruhártya felszínét. Az aktív szemkövető rendszer biztosítja, hogy ha a kezelés alatt a szem elmozdul, akkor a lézersugár is ugyanúgy mozduljon el, így a kezelés biztos, hogy mindig a megfelelő helyre kerül.

 

vissza

Kiemelt szolgáltatásaink
Recepció – Diszpécser központ
A szakorvosi és műszeres vizsgálatok, a kezelések és a műtétek előjegyzése itt történik. A betegeket a vizsgálatokra, illetve a műtétre a recepciótól hostess kíséri. Ha a beteg igényli, akkor kedvezményes áron szállodai szobát foglalunk. Az ellátás költségét a recepciónál kell befizetni RON-ban vagy EUR-ban, készpénzben vagy bankkártyával. A klinika egész területén 24 órás őrszolgálat gondoskodik a biztonságról.
Ambulancia
Egynapos műtéti ellátás – One day surgery
Babaszemészet - Gyermekszemészet
A világ legmodernebb lézerkészüléke
Időpontkérés

captcha

Minden eszközünk az Ön egészségének szolgálatába
Nemzetközileg elismert magyarországi orvoscsoport, a legkiválóbb eszközök és gépek állnak az Ön rendelkezésére.