Oftalmologie pediatrică

Ştiţi de ce este importantă controlul oftalmologic preventiv al copiilor – CHIAR ŞI AL SUGARILOR?

Oftalmologie pediatrică

Cunoaşteţi, nu-i aşa, copii sănătoşi de altfel, dar care trebuie să poarte ochelari, pentru că s-a depistat prea târziu că suferă de o boală oftalmologică congenitală? Sau adulţi care văd mult mai slab cu un ochi, pentru că în copilărie nu s-a descoperit că ar avea nevoie de ochelari?
O dată şocantă: în zilele noastre la fiecare al optâlea copil examinat descoperim probleme la controlul oftalmologic. Sunt frecvente diferenţele de dioptrie însemnate între cei doi ochi, strabism latent, probleme de fixare, valori mari de dioptrii – toate acestea necesită ochelari de corecţie. Deoarece dezvoltarea vederii are loc timpuriu în copilărie, pentru a putea avea succes, tratarea unei bune părţi a bolilor oftalmologice trebuie începută tot atunci. Din păcate majoritatea copiilor sunt examinaţi pentru prima oară abia înainte de a merge la şcoală.
Deoarece copilul nu poate furniza informaţii precise şi de încredere despre calitatea vederii sale, de multe ori ajunge târziu la medicul specialist oftalmolog.

 • În Centrul Oftalmologic Medsystem bebeluşul Dvs. poate beneficia de un control oftalmologic prin care se depistează toate aceste boli. Părinţii şi copiii nici nu şi-ar putea imagina o examinare mai simplă, mai comodă şi mai prietenoasă.

De ce este important controlul oftalmologic la bebeluşi?

 • De multe ori părinţii nu îşi dau seama că ochii copilului sunt bolnavi, pentru că aparent nu este nici o problemă. Strabismul la bebeluşi, respectiv lipsa vederii corecte binoculare poate duce la o vedere estompată foarte gravă la un ochi, care după o anumită vârstă nu se mai poate vindeca. Examinarea ochilor bebeluşilor este la fel de importantă ca de exemplu controlul preventiv al auzului sau al luxaţiei coxale. În străinătate şi controlul oftalmolog preventiv este deja obligatoriu la bebeluşi. Ca la orice altă boală, şi în acest caz prevenţia este de importanţă priordiară!

Cui poate fi recomandat examenul oftalmologic BebeOftalm?

 • Unele boli oftalmologice sunt congenitale, altele nu, de aceea este recomandat ca examenul BebeOftalm să se efectueze la toţi bebeluşii care pot deja să stea şezând. Controlul este şi mai important în cazul copiilor născuţi prematur, la care bolile oftalmologice sunt mai frecvente: strabismul apare de trei ori mai des, problemele de refracţie de patru ori mai frecvent, decât la copii născuţi cu greutate normală şi la timp. De asemenea, în familiile în care există strabism, probleme de refracţie sau alte boli oftalmologice, se recomandă neapărat controlul bebeluşilor.

De ce este atât de bun examenul oftalmologic BebeOftalm?

detectează majoritatea problemelor oftalmologice congenitale ale copiilor, asigurând posibilitatea provenirii unor probleme grave
evidenţiază şi tulburările latente
• se poate efectua de la vârsta de 5-6 luni
nu necesită cooperarea din partea copilului
nu este necesară dilatarea pupilelor
În Centrul Oftelmologic Medsystem există şi posibilitatea efectuării altor examene oftalmologice la copii.

La ce vârstă este posibilă şi recomandată efectuarea examenului?

 • Dezvoltarea vederii clare este dependentă de vârstă, deci după o anumită vârstă vederea estompată nu se mai poate corecta. Examenul oftalmologic BebeOftalm se poate efectua la bebeluşi sau copii mici de orice vârstă, din momentul în care pot sta în braţele mamei. Este recondat ca examinările să se efectueze la vârsta de 6 luni, 1 an, 2 ani, 3 ani şi 5 ani. În cazul unor abateri prea mari de la aceste vârste nu se mai poate asigura ca examenul preventiv să cuprindă toate momentele critice.

Cum decurge examenul BebeOftalm?

 • Examenul se realizează într-o atmosferă plăcută, pe tot parcursul examenului bebeluşul, copilul stă în braţele mamei sau al însoţitorului. De la o distanţă de 1 m se uită într-o cameră spre care îi atrage privirea o faţă zâmbitoare, şi care îi captează atenţia cu sunete şi lumini. Echipamentul sesizează imediat dacă copilul focusează pe cameră, şi efectuează măsurarea. Examenul este rapid, prietenos, nu abuzează de răbdarea celor mici. Ei nu se tem de examen, îl percep ca o joacă.

Servicii importante
Recepție – Centru dispecerat
Aici au loc programările consultaţiilor de specialitate, tratamente şi operaţii. Pacienții sunt acompaniați de la recepție către sala de investigații sau de intervenții chirurgicale de către o însoțitoare. Dacă pacientul solicită, atunci îi putem rezerva o cameră de hotel la preț avantajos. Cheltuielile de îngrijire medicală se vor achita la recepție, în RON sau EURO, în numerar sau cu un card bancar. Pe toată suprafața clinicii siguranţa este asigurată de un serviciu de pază și protecție de 24 ore.
Îngrijirea ambulatorie
Intervenție chirurgicală de o zi – One day surgery
Oftalmologie pediatrică
Solicită programare

captcha

Răspundem pentru lumina ochilor, sănătatea copilului nostru
O echipă de medici din Ungaria, recunoscuţi la nivel international și aparatură ultramodernă stau la dispoziţia dvs.
p