Transplant de cornee – keratoplastie

TRANSPLANT DE CORNEE – KERATOPLASTIE

49269018 - three surgeons at work operating in surgical theatre saving patient and looking at life monitor. resuscitation medicine team wearing protective masks saving patient. surgery and emergency concept

În ultimii 10 ani tehnica operației de transplant de cornee s-a dezvoltat în mod revoluționar. Transplant pe grosime totală (PKP) se efectuează acum doar în caz de accidente sau keratoconus, în special din cauza rupturilor postoperatorii, a pericolului de țesuturi inflamate, sau din cauza rejecției grefei. Stratul din spate al corneei ce urmează a fi transplantat se va efectua prin modalitatea automatizată cu micro-keratom (DSAEK), în locul tehnicii imprecise de desprindere manuală, astfel rezultatele pot fi corectate în mod substanțial.

Metoda DSAEK are câteva avantaje foarte importante față de transplantul penetrant. În timpul operatiei se îndepărtează membrana Descemet și endoteliul recipientului și se înlocuieste cu un strat de stromă, membrana Descemet cu celulele endoteliale din corneea donor. Acest strat de stromă are o grosime de 100-140 microni, se poate manipula mult mai usor, decât membrana Descemet transplantată în timpul operațiilor DMEK.
Rejet endotelial există și după operațiile DSAEK, acestea însă sunt mult mai blânde decât rejeturile după transplanturile penetrante.
Un mare avantaj al acestei proceduri este lipsa firului care fixează corneea, astfel nu se produce astigmatism, nu vor apărea complicații legate de fir. În câteva săptămâni acuitatea vizulă devine deja stabilă, deși de obicei o ușoară hipermetropizare se poate constata.

• Pentru realizarea acestor intervenții se colaborează cu Banca de Cornee din Budapesta.

Instituția s-a pregătit pentru aplicarea celei mai eficiente terapii imuno-supresive (ex. Tacrolimus) și în caz de nevoie, pentru implantul de cornee artificială (Alpha-Cor).

• La clinica de oftalmologie Medsystem din anul 2008 am efectuat mai mult de 9000 de consultații, iar numărul intervențiilor chirurgicale depășește 5500. Unul dintre profilurile principale ale Clinicii oftalmologice Medsystem este intervenția chirurgicală pe cornee. În comparație cu datele internaționale (EUROCET), în România, în 2009, au avut loc 1,2 intervenții la 1 milion locuitori. Medsystem, pe durata funcționării sale în Oradea, a mărit acest procent la 8,7/1 milion locuitori, care încă este departe de media Europeană generală de 50, care oglindește necesitatea reală de îngrijiri medicale în acest sens.

• La clinica oftalmologică Medsystem, în baza programărilor, intervențiile chirurgicale se pot efectua într-un termen scurt, la un nivel profesional deosebit, în cadrul unor îngrijiri medicale de o zi, în condiții mult mai avantajoase decât prețurile europene, în condiții lingvistice materne, fără costuri suplimentare (costuri de drum, cazare, etc.).

Pentru informații suplimentare vă rugăm adresati-vă dispeceratului nostru.

Solicită programare

captcha

O boală este mai uşor de prevenit decât de tratat
O echipă de medici din Ungaria, recunoscuţi la nivel international și aparatură ultramodernă stau la dispoziţia dvs.