Szaruhártya átültetés

Szaruhártya átültetés - Cornea transzplantáció

Cornea transzplantáció - Szaruhártya átültetés

Szaruhártya átültetés szükséges lehet a régi technikájú cataracta műtétek szövődménye következében, a szaruhártya deformitás ( keratoconus ), kerathopathia, distrophia, fertőzések, mechanikus és kémiai traumák miatt.

Az utóbbi 10 évben a cornea transzplantáció műtéti technikája forradalmian fejlődött. Teljes vastagságú átültetést ( PKP ) ma leginkább csak sérülés vagy keratoconus esetén végeznek, különös tekintettel a posztoperatív töréshiba, a gyulladásos szövődmények előfordulásának veszélye, illetve a graft rejekció miatt. Az átültetendő szaruhártya hátsó rétegének a korábban próbált és technikailag tökéletlen manuális leválasztása helyett az automatizált microkeratommal ( DSAEK ) a módszer standardizálható, az eredmények lényegesen javíthatóak. A műtéti kockázat nagyarányú csökkentésével a beavatkozás indikációja lényegesen változhat, bővülhet

• A DSAEK módszer néhány nagyon fontos előnnyel rendelkezik a penetráns keratoplasztikával szemben. A műtét alatt eltávolítjuk a Descemet membránt és a recipiens endotél rétegét, és helyettesítjük egy réteg sztrómával a donor szaruhártyájából. Ez a sztrómaréteg 100-140 mikron vastagságú, sokkal könyebben manipulálható, mint a DMEK műtétekből származó Descemet membrán.
Endoteliális kilökődésre a DSAEK módszernél is számíthatunk, viszont ezek jóval enyhébbek mint a penetráns transzplantáció után.
A módszer másik nagy előnye a varrat hiánya, ezálltal megőrizzük a műtét utáni asztigmiát és a varrattal járó egyébb kellemetlenségeket.
Néhány héten belül a látásélesség stabilizálódik, viszont enyhe hipermetropizálás tapasztalható.

A műtétekhez szükséges szaruhártyát a budapesti kornea bankból hozzuk, amely intézménnyel szerződésünk van..

A klinika egyébként felkészült a leghatékonyabb immunosuppressiv terápia alkalmazására (pl.Tacrolimus ) és szükség esetén a mesterséges szaruhártya ( Alpha-Cor ) beültetésére is.

A Medsystem Szemészeti klinikán 2008 óta több mint 9000 beteget vizsgáltunk meg, a műtéti beavatkozások száma meghaladja az 5500-at. A Medsysten Szemklinika egyik fő profilja a cornea sebészet. Nemzetközi összehasonlító adatok szerint ( EUROCET ) Romániában 2009-ben 1 millió lakosra 1.2 beavatkozás esett. A Medsystem Nagyvárad működése során ez 8,7 / 1 millió lakosra növekedett, ami azonban még mindig elmarad az Európai 50 körüli átlagtól, mely szám tükrözi a valós betegellátási szükségletet.

A Medsystem Szemészetén a műtétek előjegyzés alapján, rövid határidőn belül, a legmagasabb szakmai színvonalon, egynapos ellátás keretében, a nemzetközi áraknál lényegesen kedvezőbb feltételekkel, anyanyelvi környezetben, járulékos költségek ( útiköltség, hotel stb. ) nélkül biztonsággal elvégezhetőek.

A további informaciókért forduljon a diszpécser központunkhoz.

Kiemelt szolgáltatásaink
Recepció – Diszpécser központ
A szakorvosi és műszeres vizsgálatok, a kezelések és a műtétek előjegyzése itt történik. A betegeket a vizsgálatokra, illetve a műtétre a recepciótól hostess kíséri. Ha a beteg igényli, akkor kedvezményes áron szállodai szobát foglalunk. Az ellátás költségét a recepciónál kell befizetni RON-ban vagy EUR-ban, készpénzben vagy bankkártyával. A klinika egész területén 24 órás őrszolgálat gondoskodik a biztonságról.
Ambulancia
Egynapos műtéti ellátás – One day surgery
Babaszemészet - Gyermekszemészet
Egy betegséget könnyebb megelőzni, mint meggyógyítani
Nemzetközileg elismert magyarországi orvoscsoport, a legkiválóbb eszközök és gépek állnak az Ön rendelkezésére.