Endoteliális transzplantáció DSAEK módszerrel

Endoteliális transzplantáció DSAEK módszerrel

dsaeklarge

• A nagyváradi Medsystem szemészeti klinikán az utóbbi 5 évben nagy számban végeztünk penetráns és lamelláris (big bubble módszert alkalmazva) szaruhártya átültetést. Nagy többségében (kb. 80%) a lamelláris szaruhártya átültetést keratokónusszal diagnosztizált betegeken hajtottuk végre, míg a többi esetben különböző disztrófiák (granurális, maculáris) miatt. A penetráns szaruhártya átültetést (PKP) endo-epiteliális (Fuchs) disztrófiák esetében valamint vegyi, égési sérülések, post-tramuás hegesedések, ismételt keratitiszek után végeztük.

• 2016-ban, jelentős befektetések után, elkezdjük az endoteliális transzplantációt a DSAEK módszerrel. Ez a módszer néhány nagyon fontos előnnyel rendelkezik a penetráns keratoplasztikával szemben. A műtét alatt eltávolítjuk a Descemet membránt és a recipiens endotél rétegét, és helyettesítjük egy réteg sztrómával a donor szaruhártyájából. Ez a sztrómaréteg 100-140 mikron vastagságú, sokkal könyebben manipulálható, mint a DMEK műtétekből származó Descemet membrán. A mi praxisunkban nagyon sok olyan pácienssel találkoztunk, akinek a szaruhártya sztrómája már alig volt áttetsző. Ezen betegek már nem remélhettek a DMEK módszerben, viszont a DSAEK lehetőséget nyújt ilyen súlyos esetekben is.

• Többféle implantátum létezik, így fel lehet használni a fákiás és pseudofákiás és az afákiás pácienseknél is.

• Endoteliális kilökődésre a DSAEK módszernél is számíthatunk, viszont ezek jóval enyhébbek mint a penetráns transzplantáció után.

• A módszer másik nagy előnye a varrat hiánya, ezálltal megőrizzük a műtét utáni asztigmiát és a varrattal járó egyébb kellemetlenségeket.

• Néhány héten belül a látásélesség stabilizálódik, viszont enyhe hipermetropizálás tapasztálható.

• A DSAEK módszert alkalmazva lehetőség nyílik egy szélesebb körű betegkörön segíteni.

• A műtétekhez szükséges szaruhártyát a budapesti cornea bankból hozzuk, amely intézménnyel szerződésünk van.

Kiemelt szolgáltatásaink
Recepció – Diszpécser központ
A szakorvosi és műszeres vizsgálatok, a kezelések és a műtétek előjegyzése itt történik. A betegeket a vizsgálatokra, illetve a műtétre a recepciótól hostess kíséri. Ha a beteg igényli, akkor kedvezményes áron szállodai szobát foglalunk. Az ellátás költségét a recepciónál kell befizetni RON-ban vagy EUR-ban, készpénzben vagy bankkártyával. A klinika egész területén 24 órás őrszolgálat gondoskodik a biztonságról.
Ambulancia
Egynapos műtéti ellátás – One day surgery
Babaszemészet - Gyermekszemészet
Egy betegséget könnyebb megelőzni, mint meggyógyítani
Nemzetközileg elismert magyarországi orvoscsoport, a legkiválóbb eszközök és gépek állnak az Ön rendelkezésére.