Szemészet

Ambulancia - Diagnosztika

shutterstock_138145097

A legkorszerűbb műszerekkel felszerelt ambulancián az alábbi vizsgálatok segítségével diagnosztizálják az Ön betegségét, és állapítják meg a legmegfelelőbb ellátási módot:
• látásélesség vizsgálata,
• réslámpa,
• ultrahang (A-B szken),
• refraktokeratometria,
• szemnyomás mérés (nonkontakt),
• számítógépes látótérvizsgálat,
• IOL Master biometria,
• optikai coherencia tomográfia (OCT).

Egynapos műtéti ellátás (One day surgery)

Egynapos műtéti ellátás – One day surgery

A műtétet végző orvos tájékoztatja Önt a kezelés várható eredményéről, esetleges kockázatáról, megválaszolja a kérdéseit.
Az aneszteziológus szakorvos az altatás mellett biztosítja a belgyógyászati, sürgősségi ellátást is.
A legkorszerűbb felszerelések (defibrillátor, respirátor) szolgálják a betegek általános biztonságát.

• A szemészeti műtők a fertőzések kizárása céljából steril légkondicionálással vannak ellátva. Az egynapos szemészeti ellátás után javasolt a másnapi ingyenes kontrollvizsgálat, ami a műtét eredményességének ellenőrzését szolgálja.

Szaruhártya átültetés. Szaruhártya átültetés szükséges lehet a régi technikájú cataracta műtétek szövődménye következében, a szaruhártya deformitás ( keratoconus ), kerathopathia, distrophia, fertőzések, mechanikus és kémiai traumák miatt.

 • Az utóbbi 10 évben a cornea transzplantáció műtéti technikája forradalmian fejlődött. Teljes vastagságú átültetést ( PKP ) ma leginkább csak sérülés vagy keratoconus esetén végeznek, különös tekintettel a posztoperatív töréshiba, a gyulladásos szövődmények előfordulásának veszélye, illetve a graft rejekció miatt. Az átültetendő szaruhártya hátsó rétegének a korábban próbált és technikailag tökéletlen manuális leválasztása helyett az automatizált microkeratommal ( DSAEK ) a módszer standardizálható, az eredmények lényegesen javíthatóak. A műtéti kockázat nagyarányú csökkentésével a beavatkozás indikációja lényegesen változhat, bővülhet.

 • Az intézmény egyébként felkészült a leghatékonyabb immunosuppressiv terápia alkalmazására (pl.Tacrolimus ) és szükség esetén a mesterséges szaruhártya ( Alpha-Cor ) beültetésére is.

A Medsystem Szemészeti klinikán 2008 óta több mint 9000 beteget vizsgáltunk meg, a műtéti beavatkozások száma meghaladja az 5500-at. A Medsystem Szemklinika egyik fő profilja a cornea sebészet. Nemzetközi összehasonlító adatok szerint ( EUROCET ) Romániában 2009-ben 1 millió lakosra 1.2 beavatkozás esett. A Medsystem Nagyvárad működése során ez 8,7 / 1 millió lakosra növekedett, ami azonban még mindig elmarad az Európai 50 körüli átlagtól, mely szám tükrözi a valós betegellátási szükségletet.

 • A Medsystem Szemészetén a műtétek előjegyzés alapján, rövid határidőn belül, a legmagasabb szakmai színvonalon, egynapos ellátás keretében, a nemzetközi áraknál lényegesen kedvezőbb feltételekkel, anyanyelvi környezetben, járulékos költségek ( útiköltség ,hotel stb. ) nélkül biztonsággal elvégezhetőek.

 • Az ideghártya és üvegtest mikrosebészeti műtéte (vitrectomia) segít a diabeteses retinopátia, az ideghártyaszakadások, vérzések, keringészavarok, daganatok eredményes kezelésében.

 • A szürkehályog műtét phacoemulsificatióval.
A körültekintően felállított diagnózis, varrat nélkül záródó kis sebzés, összehajtható műlencse, nagy gyakorlattal rendelkező műtőorvos együttesen biztosítja az optimális eredményt.

Kezelések

45678944 - eye surgery, eye clinic.

 • Cukorbetegek szemészeti kezelése
A cukorbetegség a vakságnak az egyik leggyakoribb oka. Rendszeres vércukorellenőrzés és a gyógyszeres kezelés mellett a betegség kezdetétől, félévente történő szemészeti vizsgálat teszi lehetővé az eredményes kezelést, a súlyosabb komplikációk megelőzését.

 • Zöldhályog lézeres, sebészeti kezelése
A zöldhályog, a magasabb szemnyomás a látóideg pusztulásához vezet. A szemnyomás gyógyszeres csökkentése mellett a lézeres technikával történő nyomáscsökkentő műtétek fontosak a látás megőrzése szempontjából.

 • Makula degeneráció kezelése
Az időskori maculadegeneráció (AMD) a felnőttkori vakság negyedét okozza. Ennek gondozása, műtői körülmények között történő kúraszerű anti-VEGF kezelése, az esetek többségében segít elkerülni a látásromlást.

Gyermekszemészet

Tudja-e, miért fontos a gyermekszemészeti szűrővizsgálat – MÁR CSECSEMŐKORBAN IS?

Babaszemészet - Gyermekszemészet

Miért fontos a kisbabák szemét vizsgálni?

 • A szülők sokszor nincsenek tudatában, hogy a kicsi szeme esetleg beteg, mert látszatra semmilyen probléma nem jelentkezik. A csecsemőkori kancsalság illetve a kétszemes éleslátás hiánya olyan súlyos tompalátáshoz vezethet a kisgyermekek egyik szemén, amely egy bizonyos koron túl egyáltalán nem gyógyítható. A csecsemők szemének vizsgálata ugyanolyan fontos, mint pl. a hallás, vagy a csípőficam vizsgálat. Külföldön már a szemvizsgálat is kötelező szűrés a babáknál. Mint minden betegségnél itt is a megelőzés az elsődleges!

  

Kinek ajánlható a BabaSzemész szemvizsgálat?

 • A szembetegségek egy része örökletes, más része nem mutat öröklődési hajlamot, ezért a BabaSzemész vizsgálat elvégzése minden ülni képes csecsemőnek ajánlott. A szembetegségek magasabb előfordulása miatt azonban mindenképpen ajánlott a koraszülötteknél, hisz náluk a kancsalság háromszor, a fénytörési hibák négyszer gyakrabban fordulnak elő, mint a normális időre és súllyal született kortársaiknál. Olyan családokban, ahol kancsalság, fénytörési hiba, vagy más szemészeti betegség fordult elő, szintén feltétlenül ajánlott a csecsemők vizsgálata.

  

Mitől olyan jó a BabaSzemész szemvizsgálat?

kiszűri a gyermekek veleszületett szemészeti eltéréseinek jelentős részét, amellyel súlyos problémák előzhetők meg
fényt derít a rejtett rendellenességekre is
már 5-6 hónapos kortól is elvégezhető
nem igényli a gyermek közreműködését
nincs szükség pupilla tágításra
A Medsystem Szemészeti Centrumban lehetőség van a további gyermekszemészeti vizsgálatok elvégzésére is.

  

Milyen életkorban lehet és ajánlott a vizsgálatot elvégezni?

 • Az éleslátás kifejlődése korhoz kötött, azaz a tompalátás egy bizonyos koron túl nem javítható. A BabaSzemész szemvizsgálat életkorra való tekintet nélkül bármilyen korú csecsemőnél, illetve kisgyermeknél elvégezhető, aki már ülni tud az anyja ölében. A vizsgálat ajánlott időpontjai 6 hónapos, 1 éves, 2 éves, 3 éves és 5 éves korban vannak. Az időpontoktól nem ajánlatos lényegesen eltérni, mert csak ebben az esetben biztosítható, hogy a szűrések az összes kritikus időpontot lefedik

  

Hogyan zajlik a BabaSzemész szemvizsgálat?

 • A vizsgálat kellemes légkörben történik, ahol a gyermek az édesanyja, vagy kísérője ölében ül az egész vizsgálat alatt. A kicsi kb. 1 méter távolságból néz a kamerába, amelyen mosolygó arc vonzza a gyermek tekintetét, és amely hangokat és fényt bocsát ki, így tartja fenn a gyermek figyelmét. A gép azonnal érzékeli amikor a gyermek a kamerába fókuszál, és elvégzi a mérést. Az egész vizsgálat gyors, barátságos és nem él vissza a gyermek türelmével. A kicsik nem félnek a vizsgálattól, jatékként fogják fel azt.

Kiemelt szolgáltatásaink
Recepció – Diszpécser központ
A szakorvosi és műszeres vizsgálatok, a kezelések és a műtétek előjegyzése itt történik. A betegeket a vizsgálatokra, illetve a műtétre a recepciótól hostess kíséri. Ha a beteg igényli, akkor kedvezményes áron szállodai szobát foglalunk. Az ellátás költségét a recepciónál kell befizetni RON-ban vagy EUR-ban, készpénzben vagy bankkártyával. A klinika egész területén 24 órás őrszolgálat gondoskodik a biztonságról.
Ambulancia
Egynapos műtéti ellátás – One day surgery
Babaszemészet - Gyermekszemészet
Időpontkérés

captcha

Gyermekünk a szemünk fénye, egészsége a mi felelősségünk
Nemzetközileg elismert magyarországi orvoscsoport, a legkiválóbb eszközök és gépek állnak az Ön rendelkezésére.