Szemészet

Ambulancia - Diagnosztika

shutterstock_138145097

A legkorszerűbb műszerekkel felszerelt ambulancián az alábbi vizsgálatok segítségével diagnosztizálják az Ön betegségét, és állapítják meg a legmegfelelőbb ellátási módot:
• látásélesség vizsgálata,
• réslámpa,
• ultrahang (A-B szken),
• refraktokeratometria,
• szemnyomás mérés (nonkontakt),
• számítógépes látótérvizsgálat,
• IOL Master biometria,
• optikai coherencia tomográfia (OCT).

Egynapos műtéti ellátás (One day surgery)

Egynapos műtéti ellátás – One day surgery

A műtétet végző orvos tájékoztatja Önt a kezelés várható eredményéről, esetleges kockázatáról, megválaszolja a kérdéseit.
Az aneszteziológus szakorvos az altatás mellett biztosítja a belgyógyászati, sürgősségi ellátást is. A legkorszerűbb felszerelések (defibrillátor, respirátor) szolgálják a betegek általános biztonságát.

 • A szemészeti műtők a fertőzések kizárása céljából steril légkondicionálással vannak ellátva. Az egynapos szemészeti ellátás után javasolt a másnapi ingyenes kontrollvizsgálat, ami a műtét eredményességének ellenőrzését szolgálja.

 • Szaruhártya átültetés. Szaruhártya átültetés szükséges lehet a régi technikájú cataracta műtétek szövődménye következében, a szaruhártya deformitás ( keratoconus ), kerathopathia, distrophia, fertőzések, mechanikus és kémiai traumák miatt.

 • Az utóbbi 10 évben a cornea transzplantáció műtéti technikája forradalmian fejlődött. Teljes vastagságú átültetést ( PKP ) ma leginkább csak sérülés vagy keratoconus esetén végeznek, különös tekintettel a posztoperatív töréshiba, a gyulladásos szövődmények előfordulásának veszélye, illetve a graft rejekció miatt. Az átültetendő szaruhártya hátsó rétegének a korábban próbált és technikailag tökéletlen manuális leválasztása helyett az automatizált microkeratommal ( DSAEK ) a módszer standardizálható, az eredmények lényegesen javíthatóak. A műtéti kockázat nagyarányú csökkentésével a beavatkozás indikációja lényegesen változhat, bővülhet.

 • Az intézmény egyébként felkészült a leghatékonyabb immunosuppressiv terápia alkalmazására (pl.Tacrolimus ) és szükség esetén a mesterséges szaruhártya ( Alpha-Cor ) beültetésére is.

A Medsystem Szemészeti klinikán 2008 óta több mint 9000 beteget vizsgáltunk meg, a műtéti beavatkozások száma meghaladja az 5500-at. A Medsysten Szemklinika egyik fő profilja a cornea sebészet. Nemzetközi összehasonlító adatok szerint ( EUROCET ) Romániában 2009-ben 1 millió lakosra 1.2 beavatkozás esett. A Medsystem Nagyvárad működése során ez 8,7 / 1 millió lakosra növekedett, ami azonban még mindig elmarad az Európai 50 körüli átlagtól, mely szám tükrözi a valós betegellátási szükségletet.

 • A Medsystem Szemészetén a műtétek előjegyzés alapján, rövid határidőn belül, a legmagasabb szakmai színvonalon, egynapos ellátás keretében, a nemzetközi áraknál lényegesen kedvezőbb feltételekkel, anyanyelvi környezetben, járulékos költségek ( útiköltség ,hotel stb. ) nélkül biztonsággal elvégezhetőek.

 • Az ideghártya és üvegtest mikrosebészeti műtéte (vitrectomia) segít a diabeteses retinopátia, az ideghártyaszakadások, vérzések, keringészavarok, daganatok eredményes kezelésében.

 • A szürkehályog műtét phacoemulsificatióval. A körültekintően felállított diagnózis, varrat nélkül záródó kis sebzés, összehajtható műlencse, nagy gyakorlattal rendelkező műtőorvos együttesen biztosítja az optimális eredményt.

Kezelések

45678944 - eye surgery, eye clinic.

 • Cukorbetegek szemészeti kezelése
A cukorbetegség a vakságnak az egyik leggyakoribb oka. Rendszeres vércukorellenőrzés és a gyógyszeres kezelés mellett a betegség kezdetétől, félévente történő szemészeti vizsgálat teszi lehetővé az eredményes kezelést, a súlyosabb komplikációk megelőzését.

 • Zöldhályog lézeres, sebészeti kezelése
A zöldhályog, a magasabb szemnyomás a látóideg pusztulásához vezet. A szemnyomás gyógyszeres csökkentése mellett a lézeres technikával történő nyomáscsökkentő műtétek fontosak a látás megőrzése szempontjából.

 • Makula degeneráció kezelése
Az időskori maculadegeneráció (AMD) a felnőttkori vakság negyedét okozza. Ennek gondozása, műtői körülmények között történő kúraszerű anti-VEGF kezelése, az esetek többségében segít elkerülni a látásromlást.

Gyermekszemészet

Tudja-e, miért fontos a gyermekszemészeti szűrővizsgálat - MÁR CSECSEMŐKORBAN IS?

Babaszemészet - Gyermekszemészet

Ugye ismer olyan gyerekeket, akik bár egészségesek, mégis szemüveget kell hordaniuk, mert későn derült ki, hogy veleszületett szembetegségben szenvednek? Vagy olyan felnőtteket, akik egyik szemükre sokkal gyengébben látnak, mert gyermekkorukban nem derült ki, hogy szemüveges korrekcióra szorulnak?

 • Megdöbbentő adat, hogy napjainkban minden nyolcadik gyermek szemvizsgálatakor találunk problémát. Gyakran találkozunk a két szem közötti jelentős dioptria különbséggel, kancsalsággal, rejtett kancsalsággal, fixálási problémával, magas dioptria értékkel – melyek szemüveges korrekcióra szorulnak. Mivel a látás kifejlődése a korai gyermekkorban történik, a szemészeti betegségek jelentős részének kezelését ekkor, egészen a korai gyermekkorban kell elkezdeni ahhoz, hogy sikeres legyen. Sajnos a gyermekek többségét viszont csak iskolakezdés előtt vizsgálják meg először. Mivel a gyermek nem tud megbízhatóan jelezni a látása minőségéről, sokszor már későn kerül szemész szakorvoshoz.

 • A Medsystem Szemészeti Centrumban végre elérhető egy olyan új baba-szemvizsgálat, mely mindezeket a betegségeket kiszűri és amelynél egyszerűbbet, kényelmesebbet és barátságosabbat a gyermekek és szülők el sem tudnának képzelni.

Miért fontos a kisbabák szemét vizsgálni?

 • A szülők sokszor nincsenek tudatában, hogy a kicsi szeme esetleg beteg, mert látszatra semmilyen probléma nem jelentkezik. A csecsemőkori kancsalság illetve a kétszemes éleslátás hiánya olyan súlyos tompalátáshoz vezethet a kisgyermekek egyik szemén, amely egy bizonyos koron túl egyáltalán nem gyógyítható. A csecsemők szemének vizsgálata ugyanolyan fontos, mint pl. a hallás, vagy a csípőficam vizsgálat. Külföldön már a szemvizsgálat is kötelező szűrés a babáknál. Mint minden betegségnél itt is a megelőzés az elsődleges!

Kinek ajánlható a BabaSzemész szemvizsgálat?

 • A szembetegségek egy része örökletes, más része nem mutat öröklődési hajlamot, ezért a BabaSzemész vizsgálat elvégzése minden ülni képes csecsemőnek ajánlott. A szembetegségek magasabb előfordulása miatt azonban mindenképpen ajánlott a koraszülötteknél, hisz náluk a kancsalság háromszor, a fénytörési hibák négyszer gyakrabban fordulnak elő, mint a normális időre és súllyal született kortársaiknál. Olyan családokban, ahol kancsalság, fénytörési hiba, vagy más szemészeti betegség fordult elő, szintén feltétlenül ajánlott a csecsemők vizsgálata.

Mitől olyan jó a BabaSzemész szemvizsgálat?

kiszűri a gyermekek veleszületett szemészeti eltéréseinek jelentős részét, amellyel súlyos problémák előzhetők meg
fényt derít a rejtett rendellenességekre is
már 5-6 hónapos kortól is elvégezhető
nem igényli a gyermek közreműködését
nincs szükség pupilla tágításra
A Medsystem Szemészeti Centrumban lehetőség van a további gyermekszemészeti vizsgálatok elvégzésére is.

Milyen életkorban lehet és ajánlott a vizsgálatot elvégezni?

 • Az éleslátás kifejlődése korhoz kötött, azaz a tompalátás egy bizonyos koron túl nem javítható. A BabaSzemész szemvizsgálat életkorra való tekintet nélkül bármilyen korú csecsemőnél, illetve kisgyermeknél elvégezhető, aki már ülni tud az anyja ölében. A vizsgálat ajánlott időpontjai 6 hónapos, 1 éves, 2 éves, 3 éves és 5 éves korban vannak. Az időpontoktól nem ajánlatos lényegesen eltérni, mert csak ebben az esetben biztosítható, hogy a szűrések az összes kritikus időpontot lefedik

Hogyan zajlik a BabaSzemész szemvizsgálat?

 • A vizsgálat kellemes légkörben történik, ahol a gyermek az édesanyja, vagy kísérője ölében ül az egész vizsgálat alatt. A kicsi kb. 1 méter távolságból néz a kamerába, amelyen mosolygó arc vonzza a gyermek tekintetét, és amely hangokat és fényt bocsát ki, így tartja fenn a gyermek figyelmét. A gép azonnal érzékeli amikor a gyermek a kamerába fókuszál, és elvégzi a mérést. Az egész vizsgálat gyors, barátságos és nem él vissza a gyermek türelmével. A kicsik nem félnek a vizsgálattól, jatékként fogják fel azt.

Kiemelt szolgáltatásaink
Recepció – Diszpécser központ
A szakorvosi és műszeres vizsgálatok, a kezelések és a műtétek előjegyzése itt történik. A betegeket a vizsgálatokra, illetve a műtétre a recepciótól hostess kíséri. Ha a beteg igényli, akkor kedvezményes áron szállodai szobát foglalunk. Az ellátás költségét a recepciónál kell befizetni RON-ban vagy EUR-ban, készpénzben vagy bankkártyával. A klinika egész területén 24 órás őrszolgálat gondoskodik a biztonságról.
Ambulancia
Egynapos műtéti ellátás – One day surgery
Babaszemészet - Gyermekszemészet
Időpontkérés

captcha

Gyermekünk a szemünk fénye, egészsége a mi felelősségünk
Nemzetközileg elismert magyarországi orvoscsoport, a legkiválóbb eszközök és gépek állnak az Ön rendelkezésére.