Lézer szemészet

Lézeres szemműtétek bemutatása
FemtoLasik és cPRK lézeres szemműtétek részletesen

Látásjavító lézerkezelések

Lézeres szemműtétek bemutatása

A lézeres szemműtéteknek két típusa létezik a világon: a felszíni kezelések – mint például a PRK – és a felszín alatti lebenykészítéses kezelések– ismertebb nevén FemtoLasik – az alkalmazott lézerkészüléktől függően. Az excimer lézerkezelés – vagyis a szaruhártya törőerejének, dioptriájának megváltoztatása – mindegyik módszernél ugyanúgy történik. A legújabb, legmodernebb technológia az ún. FemtoLasik, melyet a lézeres kezelések közül világszerte már 70%-os arányban végeznek.

 

Kétlézeres lebenyes kezelés (FemtoLasik kezelés)

 • Azonnali éleslátás a legmodernebb technológiával
 • Gyors, biztonságos, kiszámítható és pontos eljárás
 • Akár már másnap dolgozhat
 • Fájdalommentes gyógyulási idő

 

A FemtoLasik kezelés egy lebenyes kezelés, melynek nagy előnye, hogy a gyógyulás rendkívül gyors és fájdalommentes, akár már a műtét másnapján elérhető a kívánt látásélesség. A lebeny kialakítása femtosecundumos lézerrel történik, aminek a többi eljáráshoz viszonyított jóval nagyobb biztonságát és pontosságát klinikai vizsgálatok is bizonyítják…

olvass bővebben

Mi történik a műtét napján?

FemtoLasik (lebenyes) kezelés

femtolasik-lebenyes-kezeles-utanMűtét előtt enyhe nyugtató tablettát adunk, az érzéstelenítés szemcseppekkel történik, a szemhéjakat fertőtlenítő oldattal töröljük át. Az előkészítés és a műtét is teljesen fájdalommentes. A lebenykészítés során nyomást érezhet a szemében és amíg zajlik a kezelés, a lézerkészülék hangját hallja.

 

A műtét két lépésből áll:

 

1. lépés: A páciens a műtőágyon kényelmesen elhelyezkedik. Először a lebenyt készítjük el a femtosecundumos lézerkészülék segítségével, majd az excimer lézerkészülékkel megtörténik a dioptriák kezelése

 

2. lépés: Végül a lebenyt visszasimítjuk a helyére. A látás rögtön javul, a műtét napján még kissé homályosabb lehet, másnapra már többnyire tisztán, jól lát a páciens…

olvass bővebben

 

• A technika folyamatos fejlődésének köszönhetően a természetes öregedés jelei könnyedén eltüntethetőek a lecsökkent hialuronsav helyi pótlásával.

• A hialuronsav a bőr természetes mélyhidratálója. Saját súlyának akár ezerszeresét is képes vízben megkötni, ezáltal helyreállítani a bőr simaságát és teltségét.

• A hialuronsavas termékekkel kézben tarthatjuk az öregedés folyamatát, sőt, különböző mértékben javítjuk a bőr állapotát is.

  

Lézerkezelések összehasonlítása

Lézerkezelések összehasonlítása

A látásjavító lézerkezelések sokféle elnevezés alatt találhatóak meg az interneten. A különböző elnevezések, fantázianevek miatt nehéz eligazodni, hogy milyen műtétre is vállalkozzunk. A valóságban, ha a reklámértékű elnevezések nélkül vizsgáljuk a kérdést, két féle műtéti technika létezik.

 

Mi a különbség a lézeres szemműtétek között? Melyik jobb, jobb-e valamelyik?

A kezelési technikák abban különböznek egymástól, hogy a szaruhártya mely részén, mely rétegében végezzük el a lézeres kezelést. Ezek alapján két fő csoportot különböztetünk meg, melyeken belüli nevek – fantázia nevek – tekintetében már nincs lényeges különbség. Az IntraLasik is egy fantázianév, mely magában foglalja mind a felszíni, mind a lebenyképzéssel járó kezeléseket. Semmiben nem különbözik más szemklinikákon végzett, ugyanilyen típusú műtétektől…

olvass bővebben

 

Önnek fontos a biztonság?

Ha a szeméről van szó érdemes megfontolnia néhány lényeges dolgot!
Mi garantálja a lézeres szemműtét sikerességét? Ez az egyik leggyakoribb kérdés, mellyel szinte nap, mint nap találkozunk a klinikán. Biztos, hogy Önben is felmerült már ez az alapvető kérdés, hiszen a szeméről van szó.

 

A részletes alkalmassági vizsgálat a sikeres látásjavítás alapja

Egyrészt nagyon fontos a kezelést megelőző alapos és mindenre kiterjedő alkalmassági vizsgálat, mely eldönti, hogy Ön alkalmas-e a műtétre. Amennyiben az orvos úgy látja, hogy nem 100%-os biztonsággal végezhető el a beavatkozás, várakozást javasol.

 

Mint minden ember szeme, az Ön szeme is egyedi sajátosságokkal rendelkezik, ezért nagyon fontos, hogy a lézeres szemműtét is személyre szabott legyen. Az alkalmassági vizsgálat végén az orvos a kapott eredmények alapján meghatározza az elérni kívánt értékeket, a kezelési tervet készítő számítógépes rendszer pedig mindezt lefordítja a lézer nyelvére. Egyértelműen és nagyon pontosan meghatározza, hogy a műtét napján hol és mennyi szövet eltávolítására van szükség és megfelelően irányítja a lézersugár mozgását és hatását…

olvass bővebben

Lézeres szemműtét alkalmassági vizsgálat

lezeres-szemmutet-alkalmassagi-vizsgalat

Fájdalommentes alkalmassági vizsgálat

A műtéthez vezető út egyik legfontosabb állomása a részletes, teljeskörű alkalmassági vizsgálat. A vizsgálat során meghatározzuk a kezelendő dioptriát és megvizsgáljuk, hogy Ön alkalmas-e, és ha igen, akkor melyik látásjavító kezeléssel tudjuk elérni a legjobb eredményt, a legprecízebb látásélességet. A vizsgálat több részből áll és teljesen fájdalommentes.

 

Fontos tudnivalók a vizsgálat előtt:…

olvass bővebben

Kiemelt szolgáltatásaink
Recepció – Diszpécser központ
A szakorvosi és műszeres vizsgálatok, a kezelések és a műtétek előjegyzése itt történik. A betegeket a vizsgálatokra, illetve a műtétre a recepciótól hostess kíséri. Ha a beteg igényli, akkor kedvezményes áron szállodai szobát foglalunk. Az ellátás költségét a recepciónál kell befizetni RON-ban vagy EUR-ban, készpénzben vagy bankkártyával. A klinika egész területén 24 órás őrszolgálat gondoskodik a biztonságról.
Ambulancia
Egynapos műtéti ellátás – One day surgery
Babaszemészet - Gyermekszemészet
A világ legmodernebb lézerkészüléke
Időpontkérés

captcha

Minden eszközünk az Ön egészségének szolgálatába
Nemzetközileg elismert magyarországi orvoscsoport, a legkiválóbb eszközök és gépek állnak az Ön rendelkezésére.