Ortopédiai beavatkozások

PRP-kezelés

PRP

A thrombocytadús plazma injekció (PRP – Platelet Rich Plasma a beteg saját véréből előállított, idegen hatóanyagot nem tartalmazó biológiai készítmény,ami a kezelés előtt közvetlenül, szigorúan steril körülmények között készül.A PRP-kezelés tudományos magyarázata, hogy a thrombocytákból a saját plazma közegben un. növekedési faktorok szabadulnak fel,melyek a különböző sejtek és szövetek regenerációját stimulálják. Segíti az elhasználódott ( degenerálódott) szöveti struktúrák helyreállítását,az ezekre visszavezethető panaszok orvoslását. A PRP képes fokozni a chondocyták (porcsejtek) szaporodását, végeredményben támogatja a másodlagos (ún. rostos) porc képződést is, ezzel fokozva a károsodott ízületek mozgással összefüggő terhelhetőségét.Mivel a készítmény saját vérplazmájából készül, nem kell számolni semmilyen immunológiai szövődménnyel. A kezelés, természetes módon, a stimulált regenerációt kísérő enyhe lokális gyulladásos reakcióval jár.

A kezelés leggyakoribb indikációi
Ízületeket borító porcfelszínek sérülése, ill. a porckopásos elváltozások (degeneráció,arthrosis).Térd ízület,csípő,váll,könyök.
In-csonthártya határon kialakult krónikus gyulladások, mint a tenisz-könyök, krónikus Achilles-ín-gyulladás
Csonthártya irritáción alapuló sarok-, ill. talpfájdalmak
Nyálkahártyatömlő (izületi bursa) gyulladások (pl. váll)

Egyéb lehetséges alkalmazási területek
Szemészetben (felszínes, rosszul gyógyuló szaruhártya sérülések)
Krónikus bőr fekélyek (ulcus cruris,diabetes mellitus)
Kozmetikai,haj-regenációs alkalmazás
Az utóbbi alkalmazási módokra a közeljövőben kerül sor Klinikánkon.

A kezelésről A készítmény beadása csak enyhe, az injekció beszúrásával kapcsolatos fájdalommal jár. Az ízületet, az egyébként is gyakran enyhén gyulladásos régiót ajánlott átmenetileg kímélni,nem terhelni 2-4 hétig. A tünetek javulása a kezelést követő 4-8 héten belül várható. A diagnózis felállítása és a kezelés indikációja nagy tapasztalattal rendelkező ortopéd-traumatologus szakorvos véleménye alapján történik. A kezelés várható hatása átlagban 18-24 hónapig tart. Általános tapasztalat szerint 12 hónap múlva érdemes a panaszokat újra értékelni és annak megfelelően a kezelést szűkség esetén megismételni.
A kezelésre előzetes regisztráció alapján kerül sor, mely három lépésből áll:
1.konzultáció,vizsgálat,a beavatkozás indikálása
2.PRP szeparálás és kezelés (injektálás)
3.kontrol vizsgálat

Munkatársaink:
Dr. Fülöp Róbert
Ortopéd ,Traumatológus (Budapest)

 

Ortopédiai beavatkozások

medicinaregenerativa

Az emberi szervezet saját anyagát a vért már több évtizede használják gyógyításra az orvostudomány területein.
A régi jól bevált immunerősítés mellett az utóbbi években világszerte jó eredményeket értek el a páciens 10-20 milliliternyi saját vérének lecentrifugálásával keletkező plazmának (PRP) a sérült beteg testrészbe történő visszainjekciózásával. Különböző ízületek, ínak, porcok, csontok krónikus kopásainak, gyulladásainak, sportsérüléseinek (csonttörés, izomszakadás, zúzódás), fájdalmainak kezelésénél kiemelkedő eredmény várható.

 

Még ettől is jelentősebb az a különleges hatása, hogy az ízületeket borító porcfelszínek sérülése, ill. kopásos arthrosisos panaszok esetén az ízületbe visszainjekciózott sajátvér-kivonatban található ún növekedési faktor a legtöbb esetben teljesen új porcfelület kialakulásának folyamatát indítja el.

 

Az eljárás népszerűségének legfőbb titka, hogy mellékhatás nélküli, hiszen 100 % – ban antiallergén anyagot a páciens saját saját vérének alkotóelemét tartalmazza. Kedvező az is, hogy a kezelésekhez nem szükséges korházi tartózkodás, a szakorvosok által szükségesnek tartott injekciókat járóbetegként igénybe lehet venni.

 

Szakorvosi vizsgálat dönt arról, hogy a páciensnél alkalmazható-e az eljárás.Leggyakoribb kezelési területek: csípő, térd, Achilles-ín váll,könyök,csukló.

Időpontkérés

captcha

Szépségemet gyémántként hosszan megőrzöm
Nemzetközileg elismert magyarországi orvoscsoport, a legkiválóbb eszközök és gépek állnak az Ön rendelkezésére.