Media

Neovascularizarea corneei

Autor: Dr. Norbert CZUMBEL – medic primar oftalmolog, Spitalul Jahn Ferenc Budapesta, Ungaria și Clinica Medsystem Oradea

Aspectul clinic al neovascularizării de multe ori este indicativ asupra etiologiei. Neovascularizarea profundă, de obicei apare în urma keratitei herpetice interstiţiale sau în urma traumatismelor. Keratitele bacteriene, precum şi cele parazitice la fel pot fi urmate de neovascularizare corneană, care induce edem cornean, infiltrare celulară. Rezultatul final al neovascularizării poate fi depozitarea intrastromală a lipizilor, hemoragie sau cicatrizare cu scăderea acuităţii vizuale.

 

olvassa el bővebben

2016-tól jelen vagyunk a YouTube-on is...
youtube promo

Riport filmek
    

 

Transplantul de cornee | Noi metode de operaţie în cadrul centrului oftalmologic Medsystem Oradea

cladire-MedSystem-Oradea

În cadrul centrului oftalmologic Medsystem din Oradea, în ultimii 5 ani s-au efectuat 359 transplanturi de cornee penetrante și 28 de transplanturi lamelare profunde utilizând metoda „big bubble”.
Marea majoritate (cc.80%) a acestor transplanturi lamelare s-a efectuat la pacienți suferind de keratoconus, iar restul la pacienți suferind de diferite distrofii (granulare, maculare) stromale. Transplanturile penetrante s-au efectuat la pacienții cu distrofia endo-epitelială (Fuchs), keratopatiile buloase, stările după arsuri chimice, cicatrice posttraumatice, leucoame, stări postkeratitice.

 

olvassa el bővebben

Sănătatea ochilor contează!

Sănătatea ochilor contează!

Uveita – una din cel mai des întâlnite cauze care duc la orbire.

Uveita este o inflamație a tractului uveal, se caracterizează prin inflamația tunicii vasculare a ochiului ce se numește uvee sau coroidă.

În funcție de localizare se clasifică în:
Uveite anterioare caracterizate prin inflamația irisului (iridocyclite) şi pot fi asociate sau nu şi cu inflamația corpului ciliar.

olvassa el bővebben

Tinerețea naturală nu mai este doar un vis! Putem înfrâna procesul de îmbătrânire!

cladire-MedSystem-Oradea

Femeile doresc să își mențină frumusețea și tinerețea radiantă cât mai mult timp.

Într-o societate unde oamenii au o durată de viață din ce în ce mai extinsă, devine extrem de important ca primele semne de îmbătrânire, care influențează calitatea vieții, să fie amânate sau îmbunătățite, dacă deja sunt în curs de formare.
După cum ați experimentat și dumneavoastră, odată cu înaintarea în vârstă și sub efectele mediului înconjurător, tenul nostru trece prin schimbări calculabile în ceea ce privește fermitatea, suprafața și înfățișarea.

 

olvassa el bővebben

Hivatalos megnyitó
   
Egy betegséget könnyebb megelőzni mint meggyógyítani
Nemzetközileg elismert magyarországi orvoscsoport, a legkiválóbb eszközök és gépek állnak az Ön rendelkezésére.