Egynapos műtéti ellátás – One day surgery

Egynapos műtéti ellátás – One day surgery

A műtétet végző orvos tájékoztatja Önt a kezelés várható eredményéről, esetleges kockázatáról, megválaszolja a kérdéseit.
Az aneszteziológus szakorvos az altatás mellett biztosítja a belgyógyászati, sürgősségi ellátást is. A legkorszerűbb felszerelések (defibrillátor, respirátor) szolgálják a betegek általános biztonságát.

 • A szemészeti műtők a fertőzések kizárása céljából steril légkondicionálással vannak ellátva. Az egynapos szemészeti ellátás után javasolt a másnapi ingyenes kontrollvizsgálat, ami a műtét eredményességének ellenőrzését szolgálja.

 • Szaruhártya átültetés.
Szaruhártya átültetés szükséges lehet a régi technikájú cataracta műtétek szövődménye következében, a szaruhártya deformitás (keratoconus), kerathopathia, distrophia, fertőzések , mechanikus és kémiai traumák miatt.

 • Az utóbbi 10 évben a cornea transzplantáció műtéti technikája forradalmian fejlődött. Teljes vastagságú átültetést ( PKP ) ma leginkább csak sérülés vagy keratoconus esetén végeznek, különös tekintettel a posztoperatív töréshiba ,a gyulladásos szövődmények előfordulásának veszélye , illetve a graft rejekció miatt. Az átültetendő szaruhártya hátsó rétegének a korábban próbált és technikailag tökéletlen manuális leválasztása helyett az automatizált microkeratommal ( DSAEK ) a módszer standardizálható , az eredmények lényegesen javíthatóak. A műtéti kockázat nagyarányú csökkentésével a beavatkozás indikációja lényegesen változhat, bővülhet.

 • Az intézmény egyébként felkészült a leghatékonyabb immunosuppressiv terápia alkalmazására (pl.Tacrolimus ) és szükség esetén a mesterséges szaruhártya ( Alpha-Cor ) beültetésére is.

A Medsystem Szemészeti klinikán 2008 óta több mint 9000 beteget vizsgáltunk meg, a műtéti beavatkozások száma meghaladja az 5500-at. A Medsysten Szemklinika egyik fő profilja a cornea sebészet. Nemzetközi összehasonlító adatok szerint ( EUROCET ) Romániában 2009-ben 1 millió lakosra 1.2 beavatkozás esett. A Medsystem Nagyvárad működése során ez 8,7 / 1 millió lakosra növekedett, ami azonban még mindig elmarad az Európai 50 körüli átlagtól, mely szám tükrözi a valós betegellátási szükségletet.

 • A Medsystem Szemészetén a műtétek előjegyzés alapján, rövid határidőn belül, a legmagasabb szakmai színvonalon, egynapos ellátás keretében , a nemzetközi áraknál lényegesen kedvezőbb feltételekkel, anyanyelvi környezetben, járulékos költségek ( útiköltség, hotel stb. ) nélkül biztonsággal elvégezhetőek.

 • Az ideghártya és üvegtest mikrosebészeti műtéte (vitrectomia) segít a diabeteses retinopatia, az ideghártyaszakadások, vérzések, keringészavarok, daganatok eredményes kezelésében.

 • A szürkehályog műtét phacoemulsificatióval.
A szürkehályog műtét phacoemulsificatióval. A körültekintően felállított diagnózis, varrat nélkül záródó kis sebzés, összehajtható műlencse, nagy gyakorlattal rendelkező műtőorvos együttesen biztosítja az optimális eredményt.

 • A cukorbetegség a vakságnak az egyik leggyakoribb oka. Rendszeres vércukorellenőrzés és a gyógyszeres kezelés mellett a betegség kezdetétől, félévente történő szemészeti vizsgálat teszi lehetővé az eredményes kezelést, a súlyosabb komplikációk megelőzését.

 • A zöldhályog, a magasabb szemnyomás a látóideg pusztulásához vezet. A szemnyomás gyógyszeres csökkentése mellett a lézeres technikával történő nyomáscsökkentő műtétek fontosak a látás megörzése szempontjából.

A koraszülöttek szemsérülése (Retinapaty of Prematurity, ROP) a gyerekkori látássérülés leggyakoribb oka. Ennek megelőzésében a korai szűrés, protokoll szerinti szakszerű kezelés segíthet.

 • Az időskori maculadegeneráció (AMD) a felnőttkori vakság negyedét okozza. Ennek gondozása, műtői körülmények között történő kúraszerű anti-VEGF kezelése, az esetek többségében segít elkerülni a látásromlást.

Kiemelt Szolgáltatásaink
Recepció – Diszpécser központ
A szakorvosi és muszeres vizsgálatok, a kezelések és a mutétek elojegyzése itt történik. A betegeket a vizsgálatokra, illetve a mutétre a recepciótól hostess kíséri. Ha a beteg igényli, akkor kedvezményes áron szállodai szobát foglalunk. Az ellátás költségét a recepciónál kell befizetni RON-ban vagy EUR-ban, készpénzben vagy bankkártyával. A klinika egész területén 24 órás orszolgálat gondoskodik a biztonságról.
Ambulancia
Egynapos mutéti ellátás – One day surgery
Babaszemészet - Gyermekszemészet
Időpontkérés

captcha

Egy betegséget könnyebb megelőzni, mint meggyógyítani
Nemzetközileg elismert magyarországi orvoscsoport, a legkiválóbb eszközök és gépek állnak az Ön rendelkezésére.